Gästlistan

För tillfället sitter vi och knåpar på gästlistan till bröllopet. Bröllopet kommer bli ett litet med vår närmaste familj och vänner. Egentligen vill man ju kunna bjuda alla man känner men det måste ju finnas en gräns eftersom bröllop är ju inte det billigaste man kan bjuda på. 
 
Tre av dom som är självklara på listan är familjen Hyväri Pansar.
Daniel Hyväri, Pappan i familjen har Daniel valt till bestman och dom har känt varandra en lång tid. De arbetade i samma hus innan jag flyttade hit. Strax efter min flytt till Borås 2007 var vi bjudna på en fest hemma hos Daniel och hans, nymera fru, Carolina. Sedan dess har vi umgåtts flittigt. Inte nog med att vi är vänner så fick vi våra fina döttrar med en månads mellanrum, vi har spederat semestrar med varandra och vi fick äran att vara med förra sommaren när dom blev herr och fru.
Daniel och Daniel, ja det är lite jobbigt att dom just skulle få samma namn ;), umgås gärna med var sitt fiskespö i handen eller en frisbee för den delen också. De agerar även grillmästare när vi träffas och är ett bra team tillsammnas.
 
Carolina eller Carro som jag kallar henne är en av mina absolut bästa vänner. Vi har hittat varandra och vår vänskap har vuxit sig större genom åren. Carro är en toppen tjej som berikar mitt liv. Hon finns alltid där för en och man känner sig trygg med att anförtro saker till henne. Vi har gått genom mycket tillsammans vilket jag tror har stärkt vår vänskap. Carro kommer ha rollen som värdinna på bröllopsfesten tillsammans med min brudtärna Jennie.
 
Våra fina barn, Nova och Elvira, har växt upp med varandra och är bästisar. Det finns väldigt många likheter mellan tjejerna, det finns till och med folk som trott att de var tvillingar när de var mindre :) Precis som vilka andra vänner kan även dess flickor bråka men det brukar inte vara långvarit innan de leker igen.
 

Nu har ni fått en liten inblick på vilka personer som ingår i familjen Hyväri Pansar och vi sätter med stor glädje upp deras namn på inbjudningslistan :)
 
 
 
    Vackra Carolina och Daniel på deras bröllopsdag
 
 
                                                 Elvira och Nova, finaste prinsessorna!

 
 
 
 
 
 
 

Kloka ord! ;)

Brudtärnan

Man möter många människor under sitt liv. Vissa mer intressanta än andra och vissa får en given plats i hjärtat. Tjejen som jag nu ska berätta om är en underbar vän som har just det, en given plats i mitt hjärta. Hon finns med mig i med- och motgångar och står vid min sida i vått och torrt.
    
     Vi träffades första gången i grundskolan när hon bytte skola till min. Vi pratade inte så mycket då utan det var på gymnasiet som vi fann varandra. Vi hade valt samma program, nämligen barn och fritid. Vi var fyra tjejer som hängde ihop under gymnasietiden. På rasten höll jag henne sällskap när hon "tog lite frisk luft", vi spelade en hel del kort när vi inte hade några lektioner.Vi delade även en eller ett par cola på burk under tiden på gymnasiet. Vi påbörjade resan här i livet som jag  hoppas kommer vara livet genom. Vi tog studenten 2006 och förevigade den kvällen, dock inte som planerat, men vad gör det? Vi gjorde det tillsammans!
 
    Åren gick och jag hittade kärleken 25 mil från min fina vän. Flyttlasset bar av till Borås och min islänning.
Jag hoppades att vi skulle kunna fortsätta att vara vänner trotts det långa avståndet. Efter 5 år och milen mellan oss är vi fortfarande vänner. När vi träffas känns det inte som att det är (ibland) månader mellan utan snarare en, två veckor. Med henne kan jag verkligen vara mig själv, känner mig avslappnad och behaglig i hennes sällskap. Stunderna vi spenderar tillsammans är fyllda med glädje, skratt men även gråt.
 
     Den här tjejen är verkligen något utöver det vanliga! och nej hon är inte singel ;) Har man en vän som är hälften så bra som hon så är man lyckligt lottad. Jag älskar denna tjejen som om hon vore min syster. Jag vill ha med henne vid min sida genom livets resa. Därför var mitt val lätt när det kom till vem som skulle bli tillfrågad om att vara min brudtärna på bröllopet....
 
 
 
<3 Jennie Bergkvist <3
 

Tog tillfället i akt :)

Efter dagens föreläsningar fick jag en timme över som jag spenderade på Helens Beautycenter för att reda ut lite frågetecken ang priser och håruppsättningen inför bröllopet. Jätte trevlig tjej som var väldigt hjälpsam. Vi pratade ett bra tag och hon gav mig många råd ang håret. Målet är att endast behöva anväda mitt eget hår och strunta i löshår. Mitt hår är väldigt tjock och ganska långt ( om jag själv får säga det ;) så det är verkkligen inget hår man tvättar på en fem minuters dusch.
 
När jag ändå var där så bokade vi faktiskt in håruppsättningen och sminkiningen på bröllopsdagen så det är ju skönt att redan nu kunna bocka av punkten: Boka frisör och sminkös. :)
 
 
  

 

Offentligt!

Igår gjorde vi det offentligt för vår omgivning att vi ska gifta oss. VI tog hjälp av Facebook och instagram för att nå ut till alla :) Tänk vad mkt jobb man slipper med dagens teknik, istället för att gå och säga till alla så kan man klicka in en bild så vet alla bekanta det ;)
 
 
 


Pärltips?

Jag gillar och pyssla och tänkte därför göra lite dekoration till bröllopet.
Det som jag tänker börja med är servettringar. Tänkte använda pärlor och lite tjockare ståltråd, helt enkelt testa mig fram!:) 
 
Någon som har tips på internetsidor som säljer billiga, men bra, pärlor? 

Kyrkan är bokad!

 
Kyrkan är bokad och bekräftelsen ligger i "Bröllopslådan".. BARA 10 månader kvar ;)
                     Brämhults kyrka
 
 
 

Första inblicken!

Hej!
Jag är en 25 årig tjej som är mitt i planeringen av mitt bröllop som kommer att äga rum nästa sommar, 2013 :)

Här kommer ni kunna följa med mig i planeringen inför vår stora dag.
Jag hoppas att ni vill dela med er av era erfarenheter, tips och idéer:)
Ser även denna bloggen som en rolig grej att titta tillbaka på efter bröllopet och se om man blir en "monsterbrud" eller inte;)


På återseende! :)

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

Blivande Fru O

Vägen från "I Will" till "I Do".

RSS 2.0